Doordat onze woningen op vandaag zeer goed geïsoleerd zijn, is er weinig circulatie van verse lucht. Daarom is een goede ventilatie van uw woning of gebouw noodzakelijk. Dit voor een gezonde lucht en om problemen als slechte geuren, condensatie, vochtigheid, schimmels … te voorkomen. Daarnaast is het op vandaag ook verplicht in nieuwbouwwoningen om aan bepaalde EPB-eisen te voldoen.

Wij installeren zowel ventilatiesysteem C als ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Hoe werkt dit?

Ventilatiesysteem C gaat verse lucht naar binnen zuigen via roosters in ramen of muren. De toevoer van verse lucht via roosters gebeurt in de droge ruimtes zoals de living en slaapkamers. De gebruikte binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd via natte ruimtes zoals de badkamer en de keuken.

Ventilatiesysteem D gaat gebruik maken van 2 ventilatoren voor het aanvoeren van verse buitenlucht en afvoeren van gebruikte binnenlucht. Bij  dit systeem gebeurt de aan- en afvoer volledig mechanisch. Hierbij zijn roosters in ramen en muren dus niet nodig.  De aanvoer van verse buitenlucht gebeurt via ventielen die zich bevinden op het dak of in de muur.

Wij geven u correct advies op basis van uw vragen en budget.

We werken met installaties van VASCO een gerenommeerde naam in de wereld van de ventilatietechnieken.